Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)

de xana in Peste, 3 Oct 2017 | 3191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod groase cu circa 250gr fiecare
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardel rosu mare
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de lingurita nucsoara macinata
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei de masline
  • 500gr cartofi rosii
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalhau á Braga (Cod la cuptor):

Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.

Scoatem pestele si in aceiasi tigaie punem ceapa, usturoiul taiate fasii si cele 2 foi de dafin. Se adauga sare si piper si ulei de masline daca necesar. Lasam la calit la foc mediu, iar cand ceapa s-a inmuiat, adaugam si ardeiul rosu taiat in fasii lungi.

Dam focul la mic si lasam la calit pana ceapa incepe sa se caramelizeze usor. Punem otetul si transferam preparatul intr-o tava. Punem si pestele deasupra si dam la cuptor pentru circa 30 de minute.

Intre timp, se taie cartofii in felii subtiri si se prajesc in ulei incins.

Cand totul este gata, asezam pe un platou un strat de cartofi, apoi ceapa cu ardelul si deasupra bucatile de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola