Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa

de Anamaria Cook in Peste, 9 Iul 2019 | 2480 vizualizari

 

M-a ajutat Bunul Dumnezeu sa ajung acasa sa ii vad pe cei dragi si anul acesta, bineinteles ca ce iubesc cel mai mult cand ajung in Romania este sa imi vad familia si pe toti cei care inca mi-au ramas prieteni dupa atatia ani. Si cum noi romanii ne intalnim cel mai bine in jurul mesei sigur ca abia astept sa mananc tot ce nu gasesc aici.



Anul acesta  dupa cum v-am aratat pe Instagram am avut un musafir gigant sub forma unui peste urias cumparat de mama si cum nu am apucat sa facem nimic cu el cat am stat acasa, mama draguta m-i la strecurat in geanta la plecare.



Ajunsa acasa a trebuit sa fac ceva special care sa puna in valoare bunatatea asta de peste. Si ce merge cel mai bine cu peste, este o saramura adevarata cu o mamaliga delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
  • Peste proaspat de orice fel
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 rosii coapte bine
  • 1 ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 felii de lamaie
  • sare si piper
  • o manuta de patrunjel tocat
  • Pentru mamaliga:
  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • o lingurita unt
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa:

Cel mai bine se face pestele pe gratar pentru un plus de culoare si gust insa daca nu aveti cum sa il faceti pe gratar sa stiti ca merge super bine si prajit in tigaie.

   De asemenea daca pregatiti pestele pe gratar coaceti si ardeiul si rosiile alaturi de peste pana ce le puteti inlatura coaja usor. Daca pregatiti pestele in tigaie, atunci asezati ardeiul si rosiile direct pe flacara de la aragaz, intorcandu-le mereu sa nu se arda. Inlaturati ardeiul si rosiile cand s-au copt usor. Apoi puneti-le intr-un castron cu apa rece si inlaturati coaja si semintele rosiilor si ardeiului.

Puneti cam un litru de apa la fiert in care adaugati un praf de sare. Taiati ardeiul si rosiile in cubulete si adaugati-le in apa dupa ce aceasta a dat in fiert. Tocati ardeiul iute si adaugati-l si pe acesta in saramura alaturi de foile de dafin si feliile de lamaie. Lasati saramura sa fiarba cam 15-20 de minute la foc mic apoi adaugati usturoiul pisat si patrunjelul tocat si stingeti focul.

Pentru mamaliga puneti apa la fiert cu un praf de sare, cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul si amestecati energic cu o lingura de lemn pana ce nu mai aveti cocoloase, cand aceasta este gata adaugati untul si amestecati din nou. Rasturnati mamaliga pe o farfurie incapatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

10.07.2019, 19:34

Bine ai revenit pe la noi!

Anamaria Cook 1

10.07.2019, 21:25

Rocsi multumesc mult, bine v-am regasit . Draguti ca intotdeauna chiar si dupa atata timp.

oanapl 1

20.10.2019, 23:14

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lambada cu salau si somon