Baclava

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Feb 2014 | 3586 vizualizari

 

preparata dupa reteta Simonei (sarumana, fata draga!). Rezultatul? Un desert super-extra-mega dulce.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placita
  • cca 30-40 ml ulei
  • 400 gr. nuca prajita
  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de portocala confiata
  • 1 baton de scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • cateva lingurite de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot.

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe.

Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de placinta (jumatate din foile unui pachet din comert).

Presaram nuca prajita si macinata,din loc in loc asezam bucatele de coaja de portocala confiata.

Asezam si restul foilor de placinta peste nuca, in acelasi mod, fiecare foaie unsa in parte cu ulei.

Portionam baclavaua dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit foarte ascutit apoi dam tava la copt pana se rumenesc foile (cca 25min; 170 grade)

Pana se coace desertul preparam siropul dupa cum urmeaza:

-se pune apa la foc cu zaharul+batonul de scortisoara+cateva cuisoare.

-se lasa la fiert cca 10 min apoi la racorit pana scoatem baclavaua din cuptor

Cat e inca fierbinte baclavaua turnam siropul in tava si uitam desertul in camara pentru cel putin 30 min.

La servire decoram portiile dupa preferinta cu putina miere, nuca prajita si coaja de portocala confiata.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava 298232
retete culinare - Baclava 298233
retete culinare - Baclava 298234
retete culinare - Baclava 298235
retete culinare - Baclava 298236
retete culinare - Baclava 298237
retete culinare - Baclava 298238
retete culinare - Baclava 298239
retete culinare - Baclava 298240
retete culinare - Baclava 298241
retete culinare - Baclava 298242

COMENTARII (23)

Rux 1

15.02.2014, 23:38

Wowwww! Pot servi doar una singura

mirela0911 1

16.02.2014, 10:00

Vai buna-i!

laura_n 1

16.02.2014, 13:58

o bunatatee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55