Baclava înghețată

de Camelya in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 550 vizualizari

 

Frozen Bakclava - Baclava Inghetata


Ma uitam intr-o zi pe Paprika si am vazut aceasta reteta. Mi-a placut, am notat-o si am preparat-o. Au venit in vizita niste prieteni si nu stiam ce sa le fac dulce. Asa ca m-am decis la aceasta reteta. A fost un succes!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de aluat
  • 70 gr unt topit
  • 1 cana alune nesarate si nuci
  • 1 cutie medie de inghetata de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • sucul de la 1 portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava înghețată:

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine de tot.

Topim untul. Cu un cutit am tocat putin nucile si alunele. Cu o pensula ungem pe rand cate o foaie cu unt iar apoi presaram nucile si alunele. Procedam astfel cu fiecare foaie pana avem un strat de 8 foi. Se taie patratul foii in triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 150 grade C. Captusim o tava cu hartie de copt si le coacem aproximativ 20 de minute la 150 grade C. Le supraveghem ca sa nu se arda. Trebuie sa prinda o culoare aurie la suprafata.

Intre timp facem siropul. Punem intr-o craticioara cele 8 linguri de zahar, mierea, scortisoara, esenta de vanilie si sucul de la o portocala. Lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa. Amestecam continuu. Luam craticioara de pe foc si o lasam deoparte.

Scoatem triunghiurile din cuptor si le ungem bine cu sirop. Lasam putin sa se raceasca. Intre timp scoatem inghetata, o desfacem din folie si o taiem in triunghiuri mici. Punem un triunghi de baclava jos, apoi un triunghi de inghetata si inca un triunghi de baclava. 

 

TIPS-URI

1

Triunghiurile de baclava trebuie sa fie caldute cand servim cu inghetata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Baclava înghețată 426588
retete culinare - Baclava înghețată 426589
retete culinare - Baclava înghețată 426590
retete culinare - Baclava înghețată 426591
retete culinare - Baclava înghețată 426592
retete culinare - Baclava înghețată 426593
retete culinare - Baclava înghețată 426594
retete culinare - Baclava înghețată 426595
retete culinare - Baclava înghețată 426596
retete culinare - Baclava înghețată 426597
retete culinare - Baclava înghețată 426598
retete culinare - Baclava înghețată 426599
retete culinare - Baclava înghețată 426600
retete culinare - Baclava înghețată 426601
retete culinare - Baclava înghețată 426603
retete culinare - Baclava înghețată 426604
retete culinare - Baclava înghețată 426605
retete culinare - Baclava înghețată 426606

COMENTARII (22)

Camelya 1

10.02.2016, 22:11

Multumesc Delia!

mihaelar63 1

16.02.2016, 23:15

Fata descurcareata . ai rezolvat problema cu succes

Camelya 1

16.02.2016, 23:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S