Bagheta cu unt si usturoi

de mihaelaradu in Piine, 18 Ian 2011 | 8638 vizualizari

 

Noi avem mereu bagheta cu usturoi la congelator! E un aperitiv perfect cand ai musafiri neanuntati! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete/ batoane de paine
  • unt
  • usturoi pisat(sau pudra)
  • marar uscat
  • menta uscata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta cu unt si usturoi:

Baghetele se cresteaza feliute.

Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut).

Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu amestecul de unt.

Se aseaza pe o folie de aluminium, intr-o tava, si se introduce in cuptorul pre-incalzit, la foc mediu.

Se tine la cuptor pana se rumeneste coaja (cca 10 min).

Se serveste cu ceai sau cacao cu lapte.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi unt cu verdeata din comert (Napolact, Kerrygold, etc)

2

Baghetele, astfel unse, se pot inveli in folie de aluminiu si se pastreaza la congelator.

3

Daca folositi baghete congelate, prelungiti timpul de "coacere". incalzire (cca 20-25 min)

4

Se poate folosi si branza topita, alaturi de unt

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bagheta cu unt si usturoi 78906
retete culinare - Bagheta cu unt si usturoi 78907

COMENTARII (17)

mihaelaradu 1

20.01.2011, 10:27

Nicio problema! Acum imi plac musafirii De cand cu bucataras.ro, gatesc non-stop! Azi va astept la suvlaki cipriot si creveti cu sos

aziz 1

26.05.2011, 09:09

http://culinar.bzi.ro/aperitive/bagheta-cu-unt-si-usturoi/ esti si aici apreciata dar au uitat sa-ti spuna

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D