Bagheta cu unt si usturoi

de mihaelaradu in Piine, 18 Ian 2011 | 15820 vizualizari

 

Noi avem mereu bagheta cu usturoi la congelator! E un aperitiv perfect cand ai musafiri neanuntati! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete/ batoane de paine
  • unt
  • usturoi pisat(sau pudra)
  • marar uscat
  • menta uscata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta cu unt si usturoi:

Baghetele se cresteaza feliute.

Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut).

Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu amestecul de unt.

Se aseaza pe o folie de aluminium, intr-o tava, si se introduce in cuptorul pre-incalzit, la foc mediu.

Se tine la cuptor pana se rumeneste coaja (cca 10 min).

Se serveste cu ceai sau cacao cu lapte.

TIPS-URI

1

Se poate folosi unt cu verdeata din comert (Napolact, Kerrygold, etc)

2

Baghetele, astfel unse, se pot inveli in folie de aluminiu si se pastreaza la congelator.

3

Daca folositi baghete congelate, prelungiti timpul de "coacere". incalzire (cca 20-25 min)

4

Se poate folosi si branza topita, alaturi de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher