Bezele

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 12436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:

Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului.

In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza gramajoare de albus luate cu lingurita sau spritate si se da la cuptor la foc foarte mic ( eu am pus la foc mic cu usa cuptorului deschisa) , ca sa se intareasca si sa se usuce incetul cu incetul.

Cand sunt gata se desprind de pe hartie. Se pot lipi doua cate doua cu crema. Eu n-am mai apucat. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Adinacarla 1

01.06.2010, 12:03

cautand pe google retete si variante de bezele am descoperit aici reteta ta: " target="_blank">http://www.retete-gustoase.ro/retete-bezele

Dya Daniela Andrei 1

12.07.2011, 22:05

Imi plac foarte mult! Am facut o singura data dar nu mi-au iesit asa frumoase, s au cam uscat,,,, cuptorul e cam vechi si arde

andreea_iubita11 1

04.11.2011, 20:59

la ce temperatura le coaceti? am un cuptor electric mai nou si nu reusesc deloc sa gasesc temperatura potrivita. am incercat de 2 ori si mi-au iesit foarte gumate......nu as incerca si a -3-a oara.
cu cele gaz era ok focul mic si rabdare multa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lapte zburat à la rose