Biban cu sos dulce- acrisor

de Bunica in Peste, 6 Aug 2010 | 3872 vizualizari

 

Biban de mare dupa reteta postata de mihaelar63, dar adaptat dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati biban de mare
  • 1 lamaie
  • 1 rosie
  • 4 catei de usturoi
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura Oyster Sauce ( sos de stridii)
  • 1 lingura Sweet & Sour (sos dulce -acrisor)
  • 1 lingura Worcester Sauce
  • 200 ml. vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban cu sos dulce- acrisor:

Se curata pestele, se despica, se spala.

Din zeama si coaja razuita de lamaie,cateii de usturoi zdrobiti, sare, piper, maghiran,ulei de masline, 200 ml. vin alb, boia ,1 lingura Oyster Souce, 1 lingura Sweet & Sour, 1 lingura Worcester Souce se face un sos. 

Bibanii se aseaza in tava, se pune ardeiul taiat fasii , se toarna sosul deasupre, se orneaza cu felii de rosie si se da la cuptorul incins pentru circa 45 minute.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste cald sau rece cu sau fara garnitura de legume

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biban cu sos dulce- acrisor 45197
retete culinare - Biban cu sos dulce- acrisor 45199

COMENTARII (22)

Teo 1

11.08.2010, 23:08

chiar imi vine sa plec la BUC. dupa o portie !

Bunica 1

14.08.2010, 20:01

medi, cum sa te uit eu tocmai pe tine ! ti-am trimis si tie......si-ti trimit si.......

mihaelar63 1

18.08.2010, 21:34

cum de nu m-a ademenit mirosul sa ma prezint si eu la timp, pentru o bucata ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21