Calcan prajit cu sos de unt

de mihaelar63 in Peste, 7 Dec 2010 | 6157 vizualizari

 

Ma tenteaza pestele de orice fel cu conditia sa fie proaspat si bine gatit . Am achizitionat un calcan , destul de mititel , dar cu siguranta voi repeta experienta , a iesit prea bun !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc calcan [ 400 gr]
  • 2 linguri  faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zeama klamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 catei usturoi
  • ardei , masline , ceapa verde - pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan prajit cu sos de unt:

  1. Calcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper  , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins .
  2. Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de lamaie , sare si patrunjel tocat .
  3. Am servit calcanul cald cu sosul de unt deasupra insotit de cartofi prajiti si decorat cu ardei , masline , ceapa verde .
 

TIPS-URI

1

La prajit intoarceti calcanul cu mare grija cu o palet , fiind plat e fragil , in pericol sa se desfaca .

RETETA IN IMAGINI

Calcan prajit cu sos de unt-0
Calcan prajit cu sos de unt-1
Calcan prajit cu sos de unt-2

COMENTARII (31)

ionix 1

09.12.2010, 11:55

este greu aşa-i... e mai greu când în casă trebuie să gătesc numai cu cărniţă şi eu postesc... eh, cu puţină voinţă şi credinţă reuşesc eu

jolygina 1

09.12.2010, 15:29

ce frumos ,mai pot lua si eu

mihaelar63 1

09.12.2010, 15:32

Jolygina esti invitata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20