Biscotti cu ciocolata si migdale

de Brindusa in Prajituri, 27 Ian 2010 | 1454 vizualizari

 

Numele acestui desert inseamna de doua ori (bis) copti (cotti). Are o textura mai dura si se serveste alaturi de cafea, ciocolata calda sau vin.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 230 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g migdale decojite si tocate grosier
  • 150 g ciocolata amaruie taiata nu foarte fin
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolata si migdale:

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-o tava pune foaie de copt.

Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina+cacao + praf de copt+sare, cernute.

Adauga ciocolata si migdalele si amesteca cu mana, ca sa nu se sfarme.

In tava pune compozitia sub forma a 2 cilindri paraleli, de-a lungul tavii. Aplatizeaza cilindrii, astel incat sa nu aibe o inaltime mai mare de 2 cm. Coace 20 minute.

Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasac 10 minute. Taie felii late de maxim 2 cm, pune-i in tava pe o parte si coace-i 5 minute. Intoarce-i pe cealalta parte si mai coace 5 minute.

Cand se racesc, se pot pastra in cutii inchise etans, pentru mai multe luni.

 

 

COMENTARII (6)

Brindusa 1

28.01.2010, 22:00

Teo, ei se pot pastra mai mult timp, dar cine spune ca asta s-a intamplat si la mine?

Sylvia 1

28.01.2010, 22:36

Excelent arata imi place si prezentarea, mai tare mi-ar face placere sa ii si gust

Oana 1

30.01.2010, 21:10

Iamii, tare buni trebuie sa fie!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: