Biscuiti ciocomania lollipop

de Brindusa in Prajituri, 21 Mar 2010 | 2027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  unt, 225 g
  • zahar tos, 340 g
  • oua, 2 buc.
  • extract de migdale, vanilie (cam 1 lingurita in total)
  • faina 000, 300 g
  • cacao, 100 g
  • bicarbonat, 1/2 lingurita
  • praf de copt, 1 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata, fulgi 150 g (minim 70 % cacao)
  • alune/migdale, 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ciocomania lollipop:

Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele.

 Pe o tava pune hartie de copt (eu o lipesc cu putin unt ca sa stea pe tava si sa nu se ridice). Cu mana putin unsa cu ulei fa bilute din coca si pune-le cu putin spatiu intre ele, pentru ca la copt se lasa.

Coace in cuptorul incalzit, la 190 C, cam 15 minute. Daca ai cuptor electric, poti face 2 tavi deodata, daca folosesti ventilatorul. Mie mi-au iesit cam 4 tavi. Poti manca biscuitii asa, sau topesti ciocolata alba si ii glazurezi. Eu am pus putin colorant alimentar albastru in ciocolata, for fun. Si s-a intarit asa de tare ciocolata, ca n-am mai putut s-o folosesc drept glazura. Am facut niste acadele

sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti ciocomania lollipop-0
Biscuiti ciocomania lollipop-1
Biscuiti ciocomania lollipop-2
Biscuiti ciocomania lollipop-3
Biscuiti ciocomania lollipop-4
Biscuiti ciocomania lollipop-5
Biscuiti ciocomania lollipop-6

COMENTARII (6)

Oana 1

22.03.2010, 00:11

Ce haiosi!

theodora 1

22.03.2010, 00:23

foarte interesant

Brindusa 1

22.03.2010, 18:34

si tare buni, pe onoarea mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41