Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre

de merisor in Dulciuri, 30 Ian 2014 | 2142 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit, de la cineva drag sufletului meu, un aparat de facut goffre, azi nu am ezitat si l-am pus in functiune.
Am ales sa fac o reteta de biscuiti si nu una de goffre, pentru ca am mancat de curand la cineva si tare mult mi-au placut.
Ies niste biscuiti sfaramiciosi si foarte aromati.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt(65 % grasime)
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 700 gr faina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre:

Amestecam oul cu zaharul, sarea, scortisoara, zaharul vanilat si esenta, apoi adaugam uleiul si untul moale, tinut la temperatura camerei.

Adaugam si laptele rece, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Framantam un aluat tare pe care il lasam la odihnit 30 de minute, apoi il impartim in 6 parti pe care le intindem in forma rotunda dupa dimensiunea aparatului si le coacem cate 5-6 minute pe fiecare.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci!

Baietii mei i-au mancat calzi, unsi cu putina miere.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot orna cu zahar pudra sau se pot lipi intre ei cu diverse creme, dulceata sau ciocolata.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-0
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-1
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-2
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-3
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-4
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-5
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-6
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-7
Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre-8

COMENTARII (68)

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 23:09

merisor 1

01.02.2014, 17:19

Bya Ralu 1

04.02.2014, 03:35

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04