Biscuiţi expresso

de diaconta in Prajituri, 23 Dec 2011 | 1248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr faina
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 100 gr zahar pudra +50 gr pentru tavalit
  • O lingura ulei
  • O lingura cafea ness
  • ½ plic praf de copt (5 gr)
  • Un plic zahar vanilat
  • O lingurita rom
  • Un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi expresso:

Ciocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi cele doua oua,amestecand dupa fiecare. Separat amestecam faina,praful de copt,sarea si cacaua.Punem apoi peste compozitia de ciocolata.Framantam bine,formam o bila de aluat,invelim cu folie alimentara si lasam la frigider minim doua ore.

Scoatem aluatul din frigider,formam bilute de marime potrivita si le tavalim prin zahar pudra.Le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt si le punem in cuptorul incins pentru 10-15 minute.

Eu le-am mai presarat cu zahar pudra deoarece se vede treaba ca nu le-am tavalit suficient. Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiţi expresso-0
Biscuiţi expresso-1
Biscuiţi expresso-2

COMENTARII (27)

diaconta

diaconta 1

15.01.2012, 16:56

Raluca,imi cer scuze
la ingrediente am uitat sa scriu o lingura de cacao,iar mierea se pune in ciocolata topita impreuna cu zaharul si cafeaua ness
se mai intampla din cauza grabei

Raluca57

Raluca57 1

15.01.2012, 17:03

multumesc, nu mai aveam rabdare sa le incerc

diaconta

diaconta 1

15.01.2012, 17:04

Cu mare drag Raluca si ma bucur ca ti-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!