Biscuiti sfaramiciosi cu fructe de padure

de vero_closca in Prajituri, 7 Mai 2010 | 3632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1ou
  •  o cana de zahar
  •  200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 12 lingurite dulceata de fructe de padure
  • 100 g nuci maruntite

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sfaramiciosi cu fructe de padure:

 Oul se freaca cu zaharul pana devine o pasta,se incorporeaza uleiul putin cate putin.Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

In tava de copt (neunsa) se indinde o foaie de 5 mm grosime dupa care facem 12 cercuri cu un pahar cu gura larga lasand spatiu de 1.5 cm intre ele. Scoatem restul de aluat din jurul cercurilor si il punem deoparte. Pe fiecare cerc punem cate o lingurita cu varf   de  dulceata. Din aluatul ramas intindem o foaie din care taiem fasii pe care le punem pe marginea cercurilor peste dulceata  de jur imprejur.

Daca ne mai ramane aluat il sfaramitam peste dulceata,apoi presaram nucile.

Totul intra in cuptorul preincalzit si se tine la foc mediu pana capata o culoare aramie.

Pofta buna!

 

COMENTARII (8)

silvi0ara 1

07.05.2010, 20:06

Dana Cristea - pusikmea 1

07.05.2010, 22:28

Teo 1

07.05.2010, 22:57

deja ,imi imaginez ca rontai frumusetea asta de biscuiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25