Blat de tort

de -Licurici- in Torturi, 17 Sep 2015 | 4353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un pahar zahar
  • 2 liculete zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • o lingurita esenta lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie+portocala
  • 200g faina
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul.

Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate putin, amestecand cu o paleta, de jos in sus.

Am pus foaie de copt intr-o forma de tort detasabila, am uns cu ulei pe margine si am adaugat compozitia.

Am bagat la cuptor pentru 30min.

 

TIPS-URI

1

Am folosit tava cu diammetrul de 26cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Blat de tort 401052
retete culinare - Blat de tort 401053
retete culinare - Blat de tort 401054
retete culinare - Blat de tort 401055
retete culinare - Blat de tort 401056
retete culinare - Blat de tort 401057
retete culinare - Blat de tort 401058
retete culinare - Blat de tort 401059
retete culinare - Blat de tort 401060

COMENTARII (21)

Rocsi 1

17.09.2015, 20:41

Ce reusit

-Licurici- 1

17.09.2015, 21:27

dantes 1

18.09.2015, 13:53

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21