Blat de tort vanilat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 4 Apr 2016 | 2682 vizualizari

 

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g);
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Diametru tava: 26 cm.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort vanilat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Blat de tort vanilat 436831
retete culinare - Blat de tort vanilat 436832
retete culinare - Blat de tort vanilat 436833
retete culinare - Blat de tort vanilat 436834
retete culinare - Blat de tort vanilat 436835
retete culinare - Blat de tort vanilat 436836
retete culinare - Blat de tort vanilat 436837
retete culinare - Blat de tort vanilat 436838
retete culinare - Blat de tort vanilat 436839

COMENTARII (12)

Geanina87 1

04.04.2016, 18:43

Rocsi 1

05.04.2016, 10:45

Cat de frumos..Eu fac mereu foile separat ca mie blatul mereu imi iese tuguiat

Aletta 1

25.04.2016, 21:47

Da e foarte frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: