Blat PERFECT (pentru tort)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 480376 vizualizari

 

Probabil multe/multi dintre voi stiti sa faceti un blat de tort. Sunt convinsa ca fiecare are o reteta de blat care i se pare usor de facut, rapida si "sigura". Eu am incercat mai multe tipuri de blat pentru tort insa, aceasta reteta este din punctul meu de vedere PERFECTA! Iese un blat pufos, nu este nevoie de praf de copt si nu se "prabuseste" dupa ce il scoti din cuptor. De aceea m-am gandit sa va povestesc despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE

  • Pentru obtinerea unui blat cu diamentrul de 22 cm si 4-5 cm inaltime:
  • 5 oua;
  • 5 linguri apa rece;
  • 10 linguri cu varf de zahar;
  • 10 linguri faina (daca vrem sa iasa blat de cacao punem 8 linguri de faina si 2 linguri de cacao);
  • putina sare;
  • putin unt pentru ungerea formei;
  • hartie de copt.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat PERFECT (pentru tort):

Este foarte important ca  prima data sa ne pregatim toate ingredientele (masurate cantitatile) si forma in care vom coace blatul.

Prima data decupez hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.

Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.

Pornim cuptorul la 180 grade astfel incat pana terminam de facut blatul, acesta sa fie incins.

Cernem faina (si cacao - daca vrem un blat negru), Adaugam treptat toata faina (cacao) si amestecam pana se incorporeaza perfect. 

Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, scuturam usor forma astfel incat compozitia sa se "aseze" si punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii.

Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

Il scoatem din forma, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca pana a doua zi. 

A doua zi il taiem in 3 parti egale si il umplem cu diferite creme.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247517
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247519
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247521
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247522
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247525
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247529
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247681
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247682
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247683
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247684
retete culinare - Blat PERFECT (pentru tort) 247696

COMENTARII (94)

deeyta 1

16.05.2014, 21:27

buna!am incercat si eu reteta si mi-a iesit perfect pana s-a copt blatul si l-am scos din cuptor,iar la 5 min.dupa mi s-a lasat f.urat .Trebuia sa-l las cumva sa se raceasca in cuptor k eu l-am scos direct dupa coacere si era cam frig in bucatarie k era deschis geamul...oare asta sa fie cauza?....ai putea sa ma lamuresti si p mn ,te rog,pt .ca vreau sa mai incerc o data si nu vreau sa repet greseala.multumesc

Aletta 1

02.07.2015, 21:40

O sa il incerc

dantes 1

19.08.2016, 07:34

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S