Bob verde cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Mar 2018 | 10044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g bob verde (congelat că proaspăt nu știu dacă am văzut vreodată)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii în suc propriu
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob verde cu sos de rosii:

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem.

Călim în ulei ceapa tocată mărunt. După 5 minute, adăugăm morcovul tocat și gătim alte 5 minute. Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul loc, usturoiul tocat, bobul scurs și 100 ml apă. Gătim alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

După ce stingem focul, adăugăm verdeața tocată mărunt. Se mai pot păstra câteva frunzulițe de pătrunjel pentru a orna în timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob verde cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

12.03.2018, 09:37

Ador bobul .Din pacate se intalneste din ce in ce mai rar.

Ancutsa 1

14.03.2018, 19:10

Un preparat interesant!

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:17

Delicios bobul !!! De unde ai cumparat ? Eu am cultivat in gradina intr-un an

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume gratinate – de post