Boeuf Stroganoff

de ExploraCuisine in Vita, 19 Feb 2011 | 7485 vizualizari

 

Boeuf Stroganoff este o reteta clasica foarte raspandita in intreaga lume cu o istorie interesanta si una dintre mancarurile mele preferate. Chiar daca suna sofisticat, aceasta e o mancare foarte simplu de facut si foarte aromata cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vita
  • 250 g ciuperci albe
  • 1 ceapa
  • 1-2 lingurite mustar Dijon
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • unt pentru sotat
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie, incingem carnea in 3 linguri de unt si o lasam sa se soteze pana cand scade tot lichidul.

Intr-o cratita punem la calit in 3 linguri de unt ceapa, iar cand devine translucida, adaugam ciupercile.

Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam carnea de vita, punem 200 ml apa si le lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.

Dupa 15 minute, luam de pe foc si adaugam mustarul, bulionul si smantana, condimentam si amestecam, punem din nou pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu orez, paste, sau in cazul nostru, cu mamaliga si un pahar de vin. Bon appetit!

 

TIPS-URI

1

Carnea de vita trebuie sa fie frageda, preferabil muschi de vita.

RETETA IN IMAGINI

Boeuf Stroganoff-0
Boeuf Stroganoff-1
Boeuf Stroganoff-2
Boeuf Stroganoff-3
Boeuf Stroganoff-4
Boeuf Stroganoff-5
Boeuf Stroganoff-6

COMENTARII (32)

MIUTA

MIUTA 1

21.02.2011, 15:42

ExploraCuisine

ExploraCuisine 1

21.02.2011, 20:07

Multumesc Lia si Miuta, sunteti foarte dragute

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.10.2012, 21:51

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!