Bombite de ciocolata cu visine

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 3451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (2 ciocolati) 
  • 100 g unt (jumatate de pachet)
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite cu amidon
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • nuca de cocos
  • o lingurita cu rom
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite de ciocolata cu visine:

 

La foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult.

Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine.

Cand s-a topit untul se adauga amidonul avand grija sa nu faci cocoloase.

Se adauga si zaharul pudra apoi nuca macina. 

Se incroporeaza bine si se da la racit.

Cand s-a racit se formeaza bombite in mijlocul carora punem visine din compot.

Pentru a nu se prinde de mana compozitia, atunci cand facem bombitele este bine sa ne umezim mana din cand in cand.

Dupa ce am facut bombitele le dam prin nuca macinata sau nuca de cocos.

Se dau la racit 12 ore si apoi se mananca.

 

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13211
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13212
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13213
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13214
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13215
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13216

COMENTARII (2)

Rocsi 1

06.05.2010, 18:08

iami iami

Cris2711 1

26.11.2011, 21:49

bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21