Bombite de ciocolata cu visine

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 3389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie (2 ciocolati) 
  • 100 g unt (jumatate de pachet)
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite cu amidon
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • nuca de cocos
  • o lingurita cu rom
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombite de ciocolata cu visine:


La foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult.


Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine.


Cand s-a topit untul se adauga amidonul avand grija sa nu faci cocoloase.


Se adauga si zaharul pudra apoi nuca macina.


Se incroporeaza bine si se da la racit.


Cand s-a racit se formeaza bombite in mijlocul carora punem visine din compot.


Pentru a nu se prinde de mana compozitia, atunci cand facem bombitele este bine sa ne umezim mana din cand in cand.


Dupa ce am facut bombitele le dam prin nuca macinata sau nuca de cocos.


Se dau la racit 12 ore si apoi se mananca.



Pofta buna!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13211
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13212
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13213
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13214
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13215
retete culinare - Bombite de ciocolata cu visine 13216

COMENTARII (2)

Rocsi 1

06.05.2010, 18:08

iami iami

Cris2711 1

26.11.2011, 21:49

bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI