Bomboane Rafaello

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 15 Dec 2011 | 8106 vizualizari

 

Maine avem prima noastra serbare, suntem tare emotionati, am facut aceste bomboane pentru Mos Craciun si pentru toata lumea care participa la serbare si sper sa fie pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 40 de bucati:
  • un pachet unt ( 200 g)
  • 200 g zahar
  • 200 g lapte praf
  • 200 g nuca cocos
  • esenta de vanilie
  • sucul de la o portocala
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Rafaello:

Punem untul intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si lasam pana se topeste si acesta.

Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de portocale.

Mai punem pe foc cateva minute mestecand continuu.

Lasam compozitia intr-un loc racoros pana se raceste bine.

Dupa ce s-a racit formam bilute, iar in mijlocul lor punem samburi de nuca, dupa care dam prin restul de nuca de cocos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Bomboane Rafaello-0
Bomboane Rafaello-1
Bomboane Rafaello-2
Bomboane Rafaello-3

COMENTARII (29)

burdulea56

burdulea56 1

17.12.2011, 00:31

Tare faine, si eu am facut anul trecut, sunt delicioase si au trecere la musafiri.

Silvioara

Silvioara 1

17.12.2011, 17:27

Delicioase

cocineraviajera

cocineraviajera 1

04.01.2012, 17:43

Sigur au fost pe placul celor ce au apucat sa se alinte cu ele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!