Tarte cu ciocolata

de daniastefania in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 463 vizualizari

 

Daca vreti un desert care sa nu necesite foarte mult efort, dar care sa fie totusi delicios trebuie sa incercati aceste tarte. Se fac foarte usor si se mananca foarte repede. Sunt tare gustoase si nu rezista prea mult.

 

INGREDIENTE

Pentru tarte:

  • 180 gr faina
  • 75 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra

Pentru umplutura:

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 110 ml frisca

Pentru ornare:

  • Frisca sau bezea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ciocolata:

Faina se amesteca cu untul rece pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga oul, sarea si zaharul pudra si se framanta pana se obtine un aluat omogen

Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie transparenta si se da 1ora la frigider. Apoi se intinde aluatul cu o grosime de 1/2 cm.

Se taie cercuri cu diametrul de 9 cm si se aseaza in formele de tarte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C 8-10 minute. Se scot tartele si se lasa la racit. Intre timp se pregateste si umplutura. Se pune frisca pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia jos si se toarna peste ciocolata razuita in prealabil. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Turnam crema in tarte. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau10 minute la frigider. Se orneaza cu frisca sau bezea.

Eu am facut portie dubla si s-a mancat tot!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie rece

2

Puteti folosi ce ciocolata doriti

3

Puteti adauga la crema si esenta de vanilie sau putin lichior de portocale sau ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Tarte cu ciocolata-0
Tarte cu ciocolata-1
Tarte cu ciocolata-2
Tarte cu ciocolata-3

COMENTARII (6)

Rocsi

Rocsi 1

06.02.2015, 20:49

Mmm...

Raluca57

Raluca57 1

07.02.2015, 08:46

Super!!!!

monik80

monik80 1

18.03.2015, 20:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!