Bonet Piemontez

de ianculubita in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 714 vizualizari

 

In regiunea Piemonte din Italia,bonet este asemenea unei budinci dar eu dupa ce am facut-o pot spune ca este o adevarata prajitura inteligenta,pentru ca se formeaza doua straturi la copt

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 1cana zahar
  • 25g cacao
  • 2linguri lichior Amaretto(lichior de cirese amare)
  • 500ml lapte
  • 10-12 biscuiti amaretti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet Piemontez:

Se pregateste intr-un bol o crema fina din oua,batute bine cu un praf de sare si zahar; se adauga cacao,lichiorul,laptele,se omogenizeaza bine apoi biscuitii sfaramati nu foarte fin;se rastoarna in forma unsa sau cu hartie de copt,forma in tava cu apa fierbine si se lasa la cuptor 1h

Se serveste doar dupa ce s-a racit bine

 

TIPS-URI

1

nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva in forma de tort detasabila;eu am facut greseala si mi-a intrat apa in forma

2

de asemenea,nu va sfatuiesc sa adaugati alt fel de biscuiti pentru ca acesti amaretti chiar daca sunt amestecati in lichid,raman tot crocanti deasupra prajiturii,dupa cum se observa in poza

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bonet Piemontez 334337
retete culinare - Bonet Piemontez 334338
retete culinare - Bonet Piemontez 334339
retete culinare - Bonet Piemontez 334340
retete culinare - Bonet Piemontez 334341
retete culinare - Bonet Piemontez 334342
retete culinare - Bonet Piemontez 334343
retete culinare - Bonet Piemontez 334344
retete culinare - Bonet Piemontez 334345

COMENTARII (10)

ianculubita 1

27.07.2014, 20:41

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:16

Foarte bine arata

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!