Pachetele cu gem - de post

de MOKUSKA in Dulciuri, 17 Mai 2014 | 1212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi vechi (medii)
  • 2 linguri + 4 linguri margarina
  • 15 linguri faina alba
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri pesmet
  • 4 linguri zahar
  • 1 + 1/2 lingurite sare
  • praf de scortisoara
  • coaja de lamaie (1/2 lingurita)
  • dulceata sau marmelada pentru umplutura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu gem - de post:

Cartofii spalati ii punem la fiert in coaja. Pana fierb cartofii punem la topit cele 2 linguri de margarina intr-o cratita mai intinsa, turnam pesmetul in margarina incinsa si amestecam in continuu cca 10 minute la foc mic, fara sa se arda. Dupa ce luam de pe foc mai amestecam putin pana se raceste putin cratita (pesmetul se arde si dupa ce l-am luat de pe foc) si adaugam zaharul, scortisoara si coaja de lamaie.

Dupa ce cartofii au fiert ii curatam si cat sunt fierbinti ii zdrobim cu 4 linguri de margarina si 50 ml ulei (am folosit blender), adaugam treptat faina, 1/2 lingurita sare si amestecam cu mana compozitia. Intre timp intr-o oala punem la fiert apa cu 1 lingurita desare si 50 ml ulei. 

Compozitia o impartim in galuscute egale si le umplem cu gem sau marmelada. 

Pachetelele umplute se pun in apa atunci cand aceasta a dat in clocot si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata apei. Cu ajutorul unei palete se scot din apa si se dau prin pesmet . (imediat, altfel nu se va lipi pesmetul)

 

 

TIPS-URI

1

puteti sa puneti 1 ou in compozitie, in cazul acesta mai adaugati 2 linguri de faina

RETETA IN IMAGINI

Pachetele cu gem  - de post-0
Pachetele cu gem  - de post-1
Pachetele cu gem  - de post-2
Pachetele cu gem  - de post-3
Pachetele cu gem  - de post-4
Pachetele cu gem  - de post-5
Pachetele cu gem  - de post-6
Pachetele cu gem  - de post-7
Pachetele cu gem  - de post-8
Pachetele cu gem  - de post-9
Pachetele cu gem  - de post-10
Pachetele cu gem  - de post-11

COMENTARII (11)

delia64

delia64 1

17.05.2014, 23:29

mihaelar63

mihaelar63 1

18.05.2014, 03:32

Ce bune !!!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

18.05.2014, 10:31

Rocsi, delia64, Mihaelar63

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!