Borș de vițel cu multe rădăcinoase

de Panacris in Ciorbe, 8 Dec 2013 | 7307 vizualizari

 

Uite că a venit rândul sfeclei roșii să o folosesc în borș. Gaby inițial am fost sceptică, dar rezultatul final m-a încântat.

 

INGREDIENTE

  • rasol de vițel ca. 500 g,
  • morcov 1 bucată mai mare,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • gulie roșie cca 100 g,
  • cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
  • sfeclă roșie 1 bucată mică,
  • sare iodată,
  • foi de dafin.
  • piper boabe,
  • cimbru,
  • leuștean,
  • borș din tărâțe cca. 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de vițel cu multe rădăcinoase:

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță leguminoasele se dau pe răzătoare și se pun la călit în puțin ulei si apă. Cartofii se curăță și se taie cubulețe.

După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas ( ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul, altfel pățiți ca și Ina :( ). Se adaugă legumele călite la supa obținută, se adaugă și cartofii, apoi se mai lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu semiacoperit.

Se asezonează de sare, piper și leuștean. Borșul se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță, lasându-se la fiert încă 15 minute.

Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de vițel cu multe rădăcinoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Panacris 1

07.04.2015, 10:40

Multumesc Iri

Rahela Velicu 1

04.02.2016, 10:42

Arata foarte apetisant!

-Marius- 1

05.04.2017, 18:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu taitei