Bors cu urzici

de ianculubita in Ciorbe, 16 Mar 2011 | 10384 vizualizari

 

Nu va imaginati ce bucurie am avut,cand am vazut pe piata urzici;de acum nu mai murim de foame(asa se zice);va voi da reteta asa cum o fac eu si credeti-ma o fac bine;
ce sa fac,ma incurajez singura
Pentru ca este prea devreme si nu au aparut si restul verdeturilor,voi folosi zarzavat de la borcan iar mai tarziu va voi da si varianta a doua la bors de urzici.

 

INGREDIENTE

  • 500g urzici
  • 1ceapa
  • 3linguri ulei
  • 5-6linguri zarzavat de la borcan
  • 1borcan de rosii puse de mine din toamna
  • 4-5ciuperci sau 1cutie
  • 2linguri vegeta
  • 2linguri orez,
  • 6cartofi
  • leustean de la congelator
  • 1lde bors facut de mine
  • 4-5oua pentru cine nu tine post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu urzici:

In primul rand,urzicile curatate cu mare atentie de impuritati,spalate in multe ape reci,apoi puse intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si tinute 5min;le scurg,fara sa arunc apa si le las deoparte;in oala,pun uleiul,ceapa taiata marunt,ciupercile de asemenea,vegeta,dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug zarzavatul,rosiile,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati cubulete;dupa alte cateva minute,adaug urzicile taiate si apa de la fiert;pun capacul si las 30-40min;adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca,sparg cate un ou intr-o lingura mare si o tin (cu tot cu ou),cateva secunde in borsul clocotind;asa nu se risipeste oul;mai potrivesc de gust si cand ouale se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,opresc focul si pun sa se raceasca in farfurie,pentru ca se serveste rece cu ceapa verde;Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bors cu urzici 91971
retete culinare - Bors cu urzici 91972

COMENTARII (14)

marcela1979 1

17.03.2011, 08:07

ianculubita 1

17.03.2011, 08:25

Multumesc fetelor si va rog sa ma credeti ca nu postez ceea ce mie nu-mi place;aceasta ciorbita este intradevar f.buna

Panacris 1

11.04.2013, 12:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S