Bors de fasole

de amalia01 in Ciorbe, 14 Ian 2017 | 2964 vizualizari

 

Au trecut si sarbatorile si mi s-a facut dor de ...fasole...desi nu sunt mare amatoare. Dar si aici se poate interveni putin.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 felie pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 lg ulei
  • 300 g fasole colorata
  • 300 ml bulion
  • 2 lingurite de MAGGI Bors cu Legume si Tarate de grau
  • 250 g afumatura
  • 4 l apa
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt rozmarin macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.

 Separat se fierbe afumatura. Cand fasolea este fiarta, se adauga afumatura, bulionul, Maggi Bors si rozmarinul, lasand sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare.

Servesti cu ceapa rosie tocata, asezonata cu sare, piper, otet si un strop de ulei.

Pofta buna!

Tips & Tricks: este prima data cand adaug rozmarin la fasole, dar a avut o aroma desavarsita in combinatie cu gustul acrisor al borsului.

 

TIPS-URI

1

bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din coasta afumata