Bors de legume, cu afumatura

de RODIMUR in Ciorbe, 28 Feb 2018 | 2391 vizualizari

 

Un borș ușor de legume, cu afumătură este exact ce trebuie în zilele geroase de iarnă pentru a face viața mai frumoasă și mai plăcută...
Am acrit preparatul cu borș făcut în casă.
https://www.bucataras.ro/retete/cum-se-umple-borsul-83506.html
Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o oală de 4 litri de borș de legume, cu afumătură.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 grame piept afumat de porc
  • 6 cartofi roz, medii
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină mare
  • 2 cepe medii
  • 2 roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1,5 litri de borș preparat în casă
  • ulei pentru călit cepele și roșiile
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume, cu afumatura:

Morcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, la foc iute, în 2 litri de apă. Se spumuiește, când este cazul.

Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, până ce devin transparente ca sticla.

Se spală roșiile, se taie măriunt și se călesc în aceeași tigaie în care s-a călit ceapa.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă la fiert în oala în care legumele celalalte sunt aproape fierte.

Între timp, se spală pieptul afumat de porc, se taie feliuțe și se adaugă la fiert în oala cu ciorbă.

Se adaugă ceapa și roșiile călite în oala cu ciorbă și după două-trei clocote se adaugă borșul preparat în casă.

Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.

Se condimentează borșul cu sare și piper iar la urmă, înainte de a opri focul de la aragaz, se presară frunzele tăiate de pătrunjel.

Se acoperă oala cu un capac, se oprește focul de la aragaz și după un sfert de oră, borșul poate fi servit, cu ceapă roșie, sau cu ardei iuți, murați în oțet.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea tare, ci doar înmuiați-o puțin, ca să rămână dulce.

2

Căliți ceapa în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

3

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

4

Ca să nu se sfărâme, cartofii se adaugă în oală când celelalte legume sunt aproape fierte.

5

Când turnați borșul în oală, la fiert, strecurați-l printr-o sită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

28.02.2018, 19:56

Sa stii ca imi cam place! Ciorbele calde sunt grozave pe frigul asta!

diaconta 1

28.02.2018, 22:06

Asa cum spui,exact ce trebuie pentru zilele astea friguroase

RODIMUR 1

28.02.2018, 23:23

Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pipote si inimi