Bors de peste

de crisad in Supe/Ciorbe, 4 Dec 2009 | 5428 vizualizari

 

se spune ca o ciorba de peste sa fie reusita tb sa aiba cel putin 4 feluri din peste si apa sa fie de Dunare .

eu nu am folosit decat 2 tipuri salau si cega(capatini si cozi) iar apa puteam sa iau direct din Borcea-e la 2 pasi - dar nu m-am riscat (si la cat de curata e apa de robinet pot spune ca e cu apa deBorcea) si bordsul a fost f bun (asta au zis oaspetii la masa)

 

INGREDIENTE

  • peste
  • legume(ardei morcov telina pastarnac rosii)
  • bors (eu am noroc ca e de la tara )
  • leustean
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

se pun legumele pe rand in apa ce fierbe .cand sunt fierte se adauga borsul fierbinte si apoi pestele si se mai lasa la fiert cam 10 min se adauga leusteanul tocat dupa ce se stinge focul

 

COMENTARII (4)

brie 1

04.12.2009, 19:03

super, e singura ciorba cu carne pe care o prefer , si din cate stiu ca sa fie o adevarat ciorba se face cu cel puitn 4 feluri de peste si apa de Dunare, peste care stiam ca se scoate din ciorba la un moment dat si se prepara cu usturoi si se folosesc pesti mai ales din specia sturionilor (pastruga, cega,etc), ai 5 furculite de la mine pentru ea

Bucataras 1

05.12.2009, 01:18

pana_luminita 1

06.12.2009, 10:56

bun , am mancat si eu sapt trecuta facuta la tara in ceaun , foarte bunaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI