Bors de stevie

de farfuriavesela in Ciorbe, 14 Apr 2014 | 11402 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit foarte usor, adaptabil si pentru zilele de post, borsul acesta de stevie este foarte gustos si plin de legume.

Urmatiti filmul nostru si gatiti impreuna cu noi!!!
http://youtu.be/MMPpkSFVCWM

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare cu stevie, spalata, curatata de nervura principala si tocata marunt
  • 1 morcov
  • 1 radacina de telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe
  • 50 gr ardei gras taiat marunt
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 ml bors proaspat
  • sare
  • 2 cuiburi de fidea
  • 2 oua pentru zdrente
  • leustean verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de stevie:

Morcovul, telina, pastarnacul si ceapa le-am maruntit cu robotul de bucatarie, dar le puteti da pe razatoare sau toca cu cutitul, dupa preferinta sau indemanarea fiecaruia.

Am pus legumele la fiert intr-o oala si cand s-au fiert pe jumatate adaugam stevia. Se lasa sa fiarba si stevia cam 10-15 min, apoi se adauga sucul de rosii, sare si bors proaspat (incalzit) cat sa acreasca ciorba dupa preferinta fiecaruia si se mai lasa la fiert 10 min, apoi se bat ouale zdrente, se mai lasa 5 min , se opreste focul si se pune leustean verde.

Daca doriti sa pregatiti acest bors in zilele de post, renuntati la oua si ciorba e foarte buna!!

Noi va dorim pofta buna si multa verdeata in bucate!!

 

RETETA IN IMAGINI

Bors de stevie-0

COMENTARII (13)

deyutzky

deyutzky 1

14.04.2014, 16:08

imi placee

ghioceli

ghioceli 1

22.04.2015, 12:29

imi place!

Zebra

Zebra 1

26.04.2015, 16:33

E o reteta simpla si buna,cu 2 observatii: 1) stevia se da in cateva clocote separat , se scurge apa,se toaca pe tocator si abia apoi se pune in ciorba cu legume, pt. ca altfel e toxica; 2) la ingrediente ati mentionat 2 cuiburi de fidea care nu s-au mai regasit la modul de preparare; de altfel,ori punem zdrente,ori fidea. Altfel e o.k.! C.M.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!