Bougatsa

de LicutaMarin in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 6567 vizualizari

 

Un dulce inspirat din bucataria greceasca, ce m-a cucerit pe loc.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahăr
  • 100 gr gris
  • 4 gălbenusuri
  • 150 gr unt
  • un pachet foi de placinta (8 portii)
  • o esentă vanilie
  • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

1. Se mixeaza gălbenusurile cu zahărul până acesta se dizolvă. Punem amestecul deoparte.

2. Se pune laptele intr-o cratita pe foc, impreuna cu coaja de lămâie si esenta de vanilie. Când laptele se apropie de punctul de fierbere, se reduce focul la minim si se adaugă grisul putin câte putin amestecând în continuu cu un tel. Compozitia rezultata trebue să aibă consistenta unei budinci vâscoase. Se adaugă gălbenusurile frecate cu zaharul si se amestecă până sunt încorporate bine. Se ia crema de pe foc si se lasa să se răcească.

3. Între timp, se topeste untul. Odată ce crema s-a răcit, se întind foile de placinta pe suprafata de lucru. Pentru o portie de bougatsa se folosesc doua foi. Se unge o foaie cu unt si se pune o altă foaie peste ea. Se pun 2-3 linguri de crema în centrul foilor si se împăturesc foile peste cremă, din lateral întâi, apoi din stânga si dreapta.

4. Plicurile astfel obtinute le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu unt pe deasupra si le dam la cuptor la foc mediu  timp de 20-25 minute. Mie mi-au incaput doar 6 in tava, celelalte doua le-am copt pe urma.

5.Bougatsa se serveste caldă si pudrata generos cu zahăr pudră.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Bougatsa 115595
retete culinare - Bougatsa 115596
retete culinare - Bougatsa 115597

COMENTARII (23)

diaconta 1

15.07.2011, 19:11

arata minunat,dar nu stiu daca as vrea ceva cald acuma

rodica_m 1

16.07.2011, 17:54

bunaa

Bya Ralu 1

26.07.2012, 12:11

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L