Branzoaice

de madi_marin in Dulciuri, 5 Sep 2010 | 8443 vizualizari

 

Am folosit reteta de aluat a Laurei Sava de la ,,Cornuri moi, moi si pufoase!,,.

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri cu miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt topit
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de oaie proaspata
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • Pentru uns :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute, zahar dupa gust, grisul, coaja rasa de lamaie si stafidele.

Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se intinde in foaie potrivit de groasa. Se taie dreptunghiuri ( dimensiunea cam 10/12 cm) si in mijlocul fiecaruia se pune umplutura ( cam 2 linguri). Se impaturesc ca un plic si se pun in tava tapetata cu hartie de copt lasand intre ele o distanta de cativa centimetri. Se ung cu galbenusul batut cu laptele, se presara deasupra lor zahar si se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Optional, pentru servire se mai pot presara cu zahar pudra vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

Branzoaice-0
Branzoaice-1
Branzoaice-2
Branzoaice-3

COMENTARII (21)

madi_marin

madi_marin 1

07.09.2010, 17:14

mimmi....de cand am si eu pofta ....dar abia acum m-am pus pe treaba....

Julie

Julie 1

09.09.2010, 10:29

Wow! Ce aspectuoase sunt!!

elena1988

elena1988 1

13.02.2011, 19:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!