Branzoaice

de lilik in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 18328 vizualizari

 

mancasem niste branzoaice asa de bune in urma cu 4-5 ani la o brutarie si am incercat sa le reproduc...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 180 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 350 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 200 gr margarina(sau unt)
  • 1 praf de sare
  • pt umplutura:
  • 800 gr circa ricotta(eu nu am gasit,dar normal e branza de vaci)
  • 2 oua
  • vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr stafide
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Pregatim aluatul:

cernem faina intr-un vas adanc,punem praul de sare si facem o gaura in mijloc. Punem pe foc laptele cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;lasam pana se topeste zaharul. Punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine. Punem margarina(untul)la topit iar cand e calduta o adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe toata.cand am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

Intre timp pregatim umplutura:

punem ricotta(branza de vaci) intr-un castron cu zaharul,ouale si vanilia si le amestecam cu mixerul 2-3 min,apoi punem stafidele  si amestecam cu o lingura.

Cand aluatul e crescut il impartim in 18-20 de bucati iar fiecare bucata o intindem,nu prea subtire si ii dam forma unui patrat.

punem in mijlocul fiecarei bubati 1 lingura si jumatate de branza(chiar 2) apoi inchidem colturile la mijloc  ca un plic.

punem branzoaicele in tava,le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la150°- 160°  pana se rumenesc frumos.

le scoatem si le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau moldovenesti