Branzoaice pufoase

de Rux in Dulciuri, 12 Ian 2011 | 25988 vizualizari

 

by Amalia( multumesc)

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50 g drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g unt,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 praf de sare  
  • umplutura :
  • 1/2 kg branza de vaci,
  • stafide,
  • coaja lamaie rasa,
  • 2 oua,
  • zahar dupa gust vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase:

Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la topit. Amestecam toate ingredientele de la aluat si facem un aluat molicel. Lasam sa creasca la caldura in jur de 40 de min.

Amestecam intr-un vas ingredientele de umplutura.

Intindem o foaie pentru fiecare branzoaica in parte( ca la crocobail vezi in paginile mele) Taiem simetric suvite pe laterale lasand mijlocul intact. Umplutura o vom pune pe mijloc si vom impleti fiecare suvita una peste alta.

Punem branzoaicele pe tava tapetata cu hartie pergament si le mai lasam la crescut 10 minute. Le ungem cu ou si putin lapte si le dam la copt pana se rumenesc la 180 grade.

Deliciu!!!

 

 

COMENTARII (66)

tanyapatap 1

13.01.2014, 19:31

Rux 1

13.01.2014, 20:09

Au fost

cristi1980 1

28.05.2014, 19:54

branzoaice asa mari?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04