Branzoaice sau Poale'n brau

de Gherca Daniela in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 13126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 linguri de margarina topita
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de gris
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou
  • putin zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice sau Poale'n brau:

Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.

Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framnatat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic  si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.

Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.

Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.

Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice sau Poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase