Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 28 Oct 2013 | 6452 vizualizari

 

Briose cookerite cu ocazia Petrecerii de Halloween. Voi cum petreceti de Halloween? As zice sa incepeti cu niste briose ;)

 

INGREDIENTE

  • - 300 grame faina alba;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1/4 lingurita sare de mare;
  • - 2 oua de casa;
  • - 3 banane coapte, zdrobite;
  • - coaja de la o portocala;
  • - zeama si pulpa de la o jumatate de portocala (cam 25 ml);
  • - 150 grame zahar brut;
  • - 1 lingurita extract de vanilie;
  • - 90 grame unt la temperatura camerei;
  • - 70 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame nuci macadamia tocate marunt;
  • - 30 grame ciocolata amaruie decor.
  • Pentru glazura:
  • - 250 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei);
  • - 175 grame zahar pudra;
  • - un praf de sare;
  • - 1 picatura esenta de portocale;
  • - 20 ml zeama de portocale;
  • - 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu
  • - bomboane colorate de decor.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale:

Mod de pregatire briose:

1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.

2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.

3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele. 

4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.

5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.

Mod de pregatire glazura de portocale:

1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.

2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.

3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.

4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.

5. Se decoreaza cu bomboane colorate.

6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.

7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.

8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

monik80 1

21.03.2015, 07:50

Rahela Velicu 1

26.10.2016, 22:23

Aletta 1

26.10.2016, 22:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru copii