Briose cu ciocolata

de Rux in Prajituri, 8 Oct 2012 | 7176 vizualizari

 

...si alune de padure la alegere, pentru cine doreste, pufoase, super ciocolatoase deci delicioase!!!! Se topesc rapid de pe platou :)))))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 ml apa
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 1 ciocolata neagra( 75 % cacao)
  • 1 ciocolata cu lapte si alune ( Milka noisette e perfecta)
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri zahar brun
  • vanilie( extract, pudra sau ce are fiecare)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Punem intr-un vas pe foc apa si in ea adaugam untul taiat cubulete si ciocolata, lasam sa se infierbante amestecand bine si topim in el, ciocolata, vom obtine o crema destul de legata, in care punem si zaharul, vanilia, apoi cacaoa, vom amesteca din nou foarte bine.

Punem crema la mixer si mixam pentru 5 minute , va incepe sa se ingroase.

Adaugam ouale pe rand, apoi  turnam faina, sarea si praful de copt. Crema devine densa si foarte ciocolatoasa.

Pentru cine alege varianta cu alune, adauga in compozitie sau intr-o parte din ea, o lingura de alune de padure fin macinate.( recomand alunele de padure crude de la Fine Food care sunt o nebunie)

Incingem cuptorul la 180 de grade. Punem in forme briosele si le coacem in jur de 15 sau 20 de minute, nu mai mult, vom face testul cu scobitoarea.

Le lasam la racit si le servim cu placere....la o cafea, la micul dejun!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata 181363
retete culinare - Briose cu ciocolata 181364
retete culinare - Briose cu ciocolata 181365
retete culinare - Briose cu ciocolata 181366
retete culinare - Briose cu ciocolata 181367
retete culinare - Briose cu ciocolata 181368

COMENTARII (25)

gaby_duceag 1

09.10.2012, 08:48

sunt pentru mine?

La Ancuta 1

09.10.2012, 09:15

ce bine ar merge langa cafeluta mea

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:31

deliciosssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55