Briose cu ciocolata

de CarmenBlue in Prajituri, 21 Mar 2014 | 822 vizualizari

 

Sursa: http://www.adihadean.ro/2012/02/briose-cu-ciocolata-pentru-farfurii-curate/

 

INGREDIENTE

  • 280 g făină
  • 100 g unt,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 ml lapte bătut sau iaurt slab,
  • 1 ou,
  • 130 g zahăr
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Ciocolata razuita se amesteca bine cu faina. zaharul si praful de copt. Untul, la temperatura camerei, se amesteca bine cu oul si apoi se adauga laptele batut.

Se amesteca cele doua compozitii si se pun in forma de briosa, unsa cu unt, in cazul meu.

Se coc 20 de minute la foc mediu sau pana trec testul scobitorii.

Sunt delicioase si se fac foarte rapid!

 

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa pun si niste bucati de ciocolata mai mari prin compozitie.

2

Reteta prevede 100 de g zahar brun, eu am pus 130 g de zahar alb pentru ca la noi se manaca un pic mai dulce.

3

Nu am apucat sa le decorez din cauza devoratorilor mei :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu ciocolata 304951
retete culinare - Briose cu ciocolata 304952
retete culinare - Briose cu ciocolata 304953
retete culinare - Briose cu ciocolata 304954
retete culinare - Briose cu ciocolata 304955

COMENTARII (10)

Alexandra Burz 1

21.03.2014, 15:59

simonacallas 1

21.03.2014, 16:40

Rocsi 1

21.03.2014, 20:16

Iau si eu una

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55