Briose cu finetti si cocos

de Rocsi in Prajituri, 5 Iun 2010 | 4876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • faina (am pus cam 12-14 linguri ,cam asa)
  • nuca de cocos alb si alte culori(de care aveti in casa)
  • finetii
  • margarina pentru uns tava de briose
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu finetti si cocos:

Ouale se bat spuma cu zaharul.

peste acestea se pune smantana si se mixeaza.

apoi se adauga laptele,vanilia,coaja de lamaie si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

amestecati bine toate ingredientele sa se incorporeze.

la urma se pune faina treptat.

ungem tavile de briose cu margarina.

punem 1 lingura si jumatate de compozitie,presarati nuca de cocos,peste puneti iar compozitie de briose formele fiind umplute cam pe 3 sferturi.

asa se procedeaza cu toate briosele.

deasupra peste fiecare se pune un sfert de lingurita de finetti(la mine nu se vede asa negru finettile pentru ca am avut finetti jumatate alb jumatate negru).

punem tavile in cuptorul incins 40-50 min.

cand sunt gata le scoateti si serviti cu multa multa pofta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu finetti si cocos 36019
retete culinare - Briose cu finetti si cocos 36021
retete culinare - Briose cu finetti si cocos 36022
retete culinare - Briose cu finetti si cocos 36023

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.06.2010, 13:51

multumesc fetelor...va invit la o briosa pe toate

nadina73 1

07.06.2010, 00:09

hmmmmmm ce bine arata rocsi5 furcu

Rocsi 1

07.06.2010, 10:47

multumesc nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55