Crofne banatene

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 2430 vizualizari

 

*reteta de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

 
  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa drojdie uscata/ 25 gr drojdie proaspata
  • 60 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie/ portocala
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min

-Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted

-se adauga untul topit si se framanta pana aluatul il absoarbe pe tot, aluatul gata framantat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul

-dupa ce a crescut suficient, se unge planul de lucru cu ulei, se intinde o foaie cam de 0,8 mm

-se taie cu un pahar, crofnele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 30 min la crescut intr-un loc caldut

-dupa 30 min

-se prajesc in ulei incins,se prajesc neaparat cu partea superioara cu care au stat la crescut sa fie acum in partea de jos, adica se rastoarna :)

-se scot pe hartie absorbanta

-se pudreaza cu zahar pudra

]

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crofne banatene 3011
retete culinare - Crofne banatene 3012
retete culinare - Crofne banatene 3013
retete culinare - Crofne banatene 3016
retete culinare - Crofne banatene 3017
retete culinare - Crofne banatene 3018
retete culinare - Crofne banatene 3019

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!