Briose cu fructe confiate

de -Licurici- in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 652 vizualizari

 

Briose delicioase pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 100g margarina savoare de unt Rama;
  • 150g zahar;
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 2 oua;
  • 120ml lapte;
  • 250g faina;
  • un pliculet praf de copt;
  • 80 g fructe confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fructe confiate:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri, iar margarina se topeste.
  2. Margarina se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile, apoi se adauga laptele si se amesteca.
  3. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in cealalta compozitie.
  4. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
  5. Se adauga cate o lingura din compozitie in fiercare forma, apoi se aseaza fructe confiate si se baga la cuptorul preincalzit pentru 15-20 min sau se poate face testul cu scobitoarea.
 

TIPS-URI

1

Formele de briose se ung cu unt, ulei, margarina etc sau se pun cosulete de hartie.

2

Din aceasta compozitie ies 12 briose mari.

RETETA IN IMAGINI

Briose cu fructe confiate-0
Briose cu fructe confiate-1
Briose cu fructe confiate-2
Briose cu fructe confiate-3
Briose cu fructe confiate-4
Briose cu fructe confiate-5
Briose cu fructe confiate-6
Briose cu fructe confiate-7
Briose cu fructe confiate-8

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

22.12.2015, 13:28

Gicuta69 1

23.12.2015, 07:28

-Licurici- 1

23.12.2015, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04