Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata

de Brindusa in Dulciuri, 9 Feb 2012 | 3459 vizualizari

 

Nimic mai bun in zilele caniculare , decat o inghetata de casa, cu iaurt, fructe si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 800 g iaurt gras (Cedra daca se poate), scurs
  • 90 g ciocolata neagra
  • 300 ml suc de portocala, proaspat stors
  • 10 g gelatina + 4 linguri apa
  • 50 ml lapte
  • 250 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata:

Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute.

Pune 700 g de iaurt intr-un vas si mixeaza-l cu siropul de portocala adaugat in fir subtire. Pune inghetata de casa  intr-un vas de plastic 2 ore la congelator.

Cu putin timp inainte de terminarea celor 2 ore  incalzeste usor iaurtul si pune in el ciocolata taiata bucati mici. Lasa pana ce ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Lasa la racit.

Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.

Toarna desupra amestecul de ciocolata si, cu lingura, amesteca-l usor, din loc in loc, ca sa dea aspectul marmorat.

Pune vasul cu inghetata de casa acoperit in congelator si lasa-l peste noapte.

Scoate vasul din congelator cu 15 minute inainte de a manca inghetata de casa , ca sa se inmoaie putin.

 

TIPS-URI

1

 Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata de casa , daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata 145789
retete culinare - Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata 145790

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

10.02.2012, 11:02

Dana_Retetegg 1

10.02.2012, 11:32

Ubulika 1

10.02.2012, 12:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S