Briose cu fulgi de ciocolata

de alinadelia in Prajituri, 14 Feb 2011 | 5883 vizualizari

 

Este o reteta de briose simpla, care se pregateste rapid, dar in acelasi timp delicioasa, preluata de la celebrul Jamie Oliver, dar adaptata putin.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina pt. prajituri
  • 1 pliculet praf de copt
  • o jumatate de lingura bicarbonat de sodiu
  • 10 linguri unt (aprox. un pachet de 200 g, ceea ce ramane se poate folosi pt. a unge forma de briose)
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 360 ml iaurt simplu
  • apr. 50 g ciocolata de menaj
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu fulgi de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline  forma pentru briose.

Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de lingurita de sare. Intr-un alt bol, mai mare, se mixeaza untul cu zaharul, pana ce untul se topeste; se adauga ouale, pe rand, mixand in continuare pana ce se incorporeaza.

Se adauga jumatate din ingredientele uscate, mixand in continuare impreuna cu o treime din iaurt. Apoi amestecati cu o lingura-cu mixerul devine deja mai greu- cealalta jumatate din ingredientele uscate, urmata de o alta treime din iaurt. Amestecati ceea ce a mai ramas din ingredientele uscate si iaurt. Nu amestecati foarte mult. Razuiti in acest amestec fulgii de ciocolata.

Distribuiti in mod egal aluatul pentru briose in formele speciale si lasati la cuptor apr. 25-30 de minute, pana ce capata o culoare aurie spre maro. Dupa ce sunt gata, lasati sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu fulgi de ciocolata-0
Briose cu fulgi de ciocolata-1
Briose cu fulgi de ciocolata-2
Briose cu fulgi de ciocolata-3

COMENTARII (13)

LUK

LUK 1

14.02.2011, 21:13

bune..bine ai venit

mirela0911

mirela0911 1

14.02.2011, 22:27

tare bune

adry88

adry88 1

11.05.2011, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12