Briose cu mac si capsuni

de katty in Prajituri, 12 Noi 2014 | 661 vizualizari

 

Inlocuiti in extrasezon capsunele proaspete cu orice alte fructe proaspete sau congelate dezghetate si bine scurse.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • o priza sare
  • 150 gr zahar
  • 125 gr unt moale
  • 2 oua
  • 125 ml lapte
  • 150 gr crema de branza
  • 50 gr mac
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 gr capsuni taiate cubulete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mac si capsuni:

Intr-un castron punem crema de branza, zaharul, ouale, sarea, untul topit, laptele si 30 gr mac. Mixam bine compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt si le punem peste compozitia mixata. Omogenizam compozitia, apoi punem capsunile taiate si amestecam usor. Turnam compozitia in 12 forme de briose. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Lasam briosele 5 minute in tava, apoi le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca. 

Batem smantana cu zaharul vanilat si zaharul pudra pana se intareste .

Ornam briosele cu frisca, macul ramas si felii de capsuni.

 

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:32

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

13.11.2014, 17:40

tanyapatap

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!