Briose cu mere

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 4959 vizualizari

 

Azi am incercat reteta de briose pufoase cu mere a Laurei, am facut cateva mici modificari insa , sper sa nu se supere.
Eu am niste forme mai mari de briose asa ca trebuia sa maresc cantitatile :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • faina (aprox. 300g)
  • 50 ml lapte
  • o lingura scortisoara
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • cateva stafide
  • 2 mere potrivite
  • un praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se pun si stafidele si scortisoara.

Se repartizeaza aluatul in formele in care am pus si hartia pentru briose. Dupa cum am zis ies 10briose mari sau 20 mai mici daca tu ai forme mai mici  :)

Se coc aprox. 25 - 30 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu mere-0
Briose cu mere-1
Briose cu mere-2

COMENTARII (8)

ionela2682 1

29.04.2010, 16:37

super!

Sylvia 1

01.05.2010, 00:07

Excelent arata !!!!

Julie 1

18.06.2010, 20:52

Multumesc mult la toata lumea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04