Briose cu mere

de katty in Prajituri, 4 Mar 2015 | 896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 gr mere curatate si taiate cuburi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Curatam merele de coaja si cotoare, le taiem cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un castron amestecam faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un vas mai inalt batem oul cu zaharul,zaharul vanilat, uleiul si iaurtul. Turnam compozitia lichida peste faina, adaugam merele si amestecam. Turnam compozitia formata in 12 forme de briose. Punem forma la cuptorul preincalzit pana briosele se rumenesc frumos.

Lasam briosele sa se raceasca 5 minute, apoi le scoatem pe un gratar. Cand s-au racit bine cernem deasupra  zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose cu mere 369687
retete culinare - Briose cu mere 369688
retete culinare - Briose cu mere 369689
retete culinare - Briose cu mere 369690

COMENTARII (10)

anca_rm 1

05.03.2015, 13:04

cat de bune sunt

Rocsi 1

05.03.2015, 20:10

Mmm, vreau si eu!

T I M E A 1

05.03.2015, 21:56

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D