Batoane cu nuci si scortisoara

de GabiN in Prajituri, 12 Mar 2013 | 4796 vizualizari

 

Este o prajitura cu blat simplu din margarina si zahar pudra, acoperit cu un strat lipicios si crocant facut din oua batute cu zahar, cacao, scortisoara si putina faina in care se pun bucati de nuci. Foarte buna de luat in pachetel, la servici sau la scoala, dar si servita acasa, langa o cana de cafea!
Prelucrare dupa reteta americana Pecan Fingers.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 200 g margarina,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250g faina

Strat cu nuci:

  • 2 oua,
  • 200g zahar + 1 lingurita scortisoara + 1 lingurita cacao (sau puteti inlocui cu 200 g zahar brun)
  • 2 linguri cu varf faina,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 1 cana nuci.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu nuci si scortisoara:

 Se amesteca margarina cu zaharul pudra si faina, pana se obtine un aluat tare, care se intinde cu mana intr-o tava (30/20cm) imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic timp de 15-20min. 

 Amesteca zahar, scortisoara, cacao, faina, praf de copt si sare. Bate usor ouale si pune-le peste compozitia uscata,  adauga si vanilia. Bate cu mixerul timp de cateva minute. Adauga nucile si amesteca usor, apoi toarna peste blatul cald, scos din cuptor.

Coace din nou la foc mic, timp de 20-25min, pana se intareste  putin partea de deasupra (sa nu se lipeasca de deget la atingere).

Lasa sa se raceasca si taie in forma de batoane. Se pastreaza intr-o cutie inchisa, sa nu se intareasca.

 

RETETA IN IMAGINI

Batoane cu nuci si scortisoara-0
Batoane cu nuci si scortisoara-1
Batoane cu nuci si scortisoara-2

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:13

Bine ai venit!

diana_k 1

13.03.2013, 09:09

ooo....ce prajitura buna

butoiaurora76 1

19.07.2013, 15:34

imi e pofta si mie de o bucatica! yamiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04