Briose cu ton si legume

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2013 | 3418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ton in ulei(puteti folosi si in suc propriu)
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 3-4 linguri tarate de ovaz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 150 g masline feliate
  • rosii cherry
  • marar uscat sau verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ton si legume:

Scurgem tonul de ulei/apa. Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica.  Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de vaci,maslinele si taratele de ovaz. Batem bine cele 2 oua si apoi le incorporam si pe ele in compozitia de mai sus. Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam si o lingurita rasa de marar uscat . Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Daca vi se pare ca aveti o compozitie prea moale,care curge ,atunci puteti adauga 1-2 linguri de faina. Exista posibilitatea ca branza de vaci sa aiba apa in ea si atunci putem avea surpriza sa rezulte o compozitie  mai moale.Dar nu intrati in panica..........exista doua variante....................ori scurgem (inainte de o adauga in compozitie) branza de apa folosind un tifon ,ori asa cum am mai spus putem folosi putina faina. Compozitia  trebuie sa fie de consistenta unei paste. Captusim o forma de briose cu hartii pentru briose dupa care cu ajutorul unei linguri repartizam compozitia. Putem pune compozitie pana aproape de buza hartiei de briose deoarece briosele nu cresc foarte mult. In mijloc punem cate o rosie cherry.     Incingem cuptorul. Dam la cuptor la 180 grade.
Batem bine galbenusurile cu putina sare.Cand briosele au prins un pic de crusta scoatem tava si ungem fiecare briosa in parte cu galbenus dupa care dam tava din nou la cuptor pentru circa 15-20 min,  Cand sunt gata scoatem forma din cuptor, lasam briosele in  forma sa se racoreasca puti apoi le putem scoate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu paste fainoase