Briose din albusuri cu lamaie

de Sim0na in Prajituri, 18 Mar 2012 | 1291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • coaja de la o lamaie si o mandarina
  • sucul de la o lamaie micuta si o mandarina
  • esenta de vanilie
  • perle ciocolata
  • nuca de cocos albastra ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri cu lamaie:

Albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus faina cernuta si amestecata cu plicul de praf de copt, si am amestecat cu o spatula de jos in sus. La urma am adaugat si ciocolata.

Am pregatit formele de briose, ungandu-le cu ulei si tapetandu-le cu hartiute speciale (pe care eu le ung si pe acestea), apoi cu o lingura am adaugat din compozitie in forme. Am dat la cuptor, la 180 grade, ptr 20 minute (sau pana sunt gata).

Cand au fost gata, le-am servit alaturi de o ceasca cu ceai de fructe de padure!

Un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Briose din albusuri cu lamaie-0
Briose din albusuri cu lamaie-1
Briose din albusuri cu lamaie-2
Briose din albusuri cu lamaie-3
Briose din albusuri cu lamaie-4
Briose din albusuri cu lamaie-5

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

19.03.2012, 19:05

mirela0911 1

19.03.2012, 23:16

Ce frumoase sunt!

Sim0na 1

21.03.2012, 07:47

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04