Briose din pesmet umplute cu frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 2236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri pesmet fin
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina de in
  • 150 ml apa plata+4 linguri zahar+1 esenta de rom= siropul
  • 500 gr. frisca lichida Hulala
  • 100 gr.ciocolata amaruie + 4 cutiute lapte pentru cafea
  • zmeura proaspata
  • frunzulite proaspete de menta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din pesmet umplute cu frisca:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza uleiul.

Punem pe rand cele 7 linguri apa minerala, 2 linguri pudra de cacao,1 lingura de faina de in,iar la final incorporam alternativ spuma de albusuri si pesmetul.

Repartizam compozitia in 16 forme din silicon pentru briose si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Pentru sirop punem apa la fiert intr-un ibric, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.

Luam siropul de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Dupa ce briosele din cuptor trec testul cu scobitoarea le scoatem din cuptoe, apoi din forme si le lasam la racit.

Cand sunt reci le taiem in doua pe orizontala, apoi le trecem prin baie de sirop si le lasam la scurs.

Batem frisca apoi cu ajutorul unui posh umplem briosele, le asezam capacele pe care le vom glazura cu ciocolata amaruie topita in 4 cutiute lapte pentru cafea.

Decoram cu frunzulite proaspete de menta si zmeura proaspat culeasa.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din pesmet umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:16

bune

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

frumusele si tare bune!

miki_a 1

12.07.2016, 16:23

Ce desert frumos si tentant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf