Briose din pesmet umplute cu frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri pesmet fin
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina de in
  • 150 ml apa plata+4 linguri zahar+1 esenta de rom= siropul
  • 500 gr. frisca lichida Hulala
  • 100 gr.ciocolata amaruie + 4 cutiute lapte pentru cafea
  • zmeura proaspata
  • frunzulite proaspete de menta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din pesmet umplute cu frisca:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Adaugam pe rand 3 linguri de ulei de masline. Mixam pana se incorporeaza uleiul.

Punem pe rand cele 7 linguri apa minerala, 2 linguri pudra de cacao,1 lingura de faina de in,iar la final incorporam alternativ spuma de albusuri si pesmetul.

Repartizam compozitia in 16 forme din silicon pentru briose si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Pentru sirop punem apa la fiert intr-un ibric, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste.

Luam siropul de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Dupa ce briosele din cuptor trec testul cu scobitoarea le scoatem din cuptoe, apoi din forme si le lasam la racit.

Cand sunt reci le taiem in doua pe orizontala, apoi le trecem prin baie de sirop si le lasam la scurs.

Batem frisca apoi cu ajutorul unui posh umplem briosele, le asezam capacele pe care le vom glazura cu ciocolata amaruie topita in 4 cutiute lapte pentru cafea.

Decoram cu frunzulite proaspete de menta si zmeura proaspat culeasa.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450123
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450124
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450125
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450126
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450127
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450128
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450129
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450130
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450131
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450132
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450133
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450134
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450135
retete culinare - Briose din pesmet umplute cu frisca 450136

COMENTARII (15)

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:16

bune

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

frumusele si tare bune!

miki_a 1

12.07.2016, 16:23

Ce desert frumos si tentant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L