Briose pufoase ( sau madlene)

de Petrina MIH in Prajituri, 9 Sep 2015 | 4255 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca sunt dlicioase! Reteta e una diferita de celelalte, iar briosele sunt nemaipomenite, asemanatoare celor din magazin dar...si mai bune. Eu am luat reteta dintr-o revista. Se pot adauga in le fructe confiate, bucati de ciocolata sau ce doriti, mie imi plac simple. Sper sa le incercati si sa imi spuneti cum au fost.

P.S. - Am uitat sa fac pozele de la nceput si am facut doar cand le-am scos din cuptor :D

 

INGREDIENTE

  • 180 g unt (moale - la temperatura camerei)
  • 180 g zahar ( de preferat pudra)
  • 180 g faina
  • 3 oua
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • o esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase ( sau madlene):

Untul si zaharul se amesteca cu ajutorul unui mixer,  se adauga si sarea. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga pe rand cate un ou, incorporandu-l in crema de unt.

Dupa ce am pus toate ouale si am amestecat bine, adaugam esenta apoi faina impreuna cu praful de copt si amestcam.

Le asezam in forme de briose si dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Briose pufoase ( sau madlene) 400047
retete culinare - Briose pufoase ( sau madlene) 400048

COMENTARII (7)

Petrina MIH 1

10.09.2015, 10:29

deyutzky 1

11.09.2015, 18:19

Bine ai veniiit!! Arata grozav briosele!

CarmenBlue 1

13.10.2015, 14:57

Excelent arata! Le voi incerca negresit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!